עוגיות קוקוס מרוקאיות ללא אפיה: פשוט משגעות!
אם אתם מחפשים מתכון שמתעלה על כל ציפייה, הגעתם למקום הנכון. עוגיות קוקוס מרוקאיות ללא אפיה הן המפגש המושלם בין מתיקות לנימוחות, והן כל כך מדהימות שהרבה פעמים אנשים מיישמים את המתכון שלנו במסיבות ואירועים, והתגובות לא מפסיקות לזרום! אין לזה דמיון, אולי זה בגלל שאין דיבורים על אפיה או על קמחים, רק קוקוס טהור שמבצע את הקסם.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- לכמה מנות: כ-20 עוגיות
המרכיבים הדרושים
במתכון שלפנינו אנחנו נדרשים למגוון מצרכים All Stars שאותן ניתן למצוא בקלות בכל חנות מזון, לא נדרש תהליך מסובך מדי. אז מה נדרש כדי ליצור את העוגיות האגדיות האלו?
- 200 גרם קוקוס טחון (לא ממותק)
- 100 גרם סוכר חום
- 100 גרם אגוזי לוז קצוצים (או כל אגוז אחר שאוהבים)
- 2 ביצים
- כפית קינמון (אופציונלי)
- מעט חלב, אם צריך להרטיב את הבצק
אם אתם מחפשים גרסה דלת פחמימות, אפשר להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים או לנסות להשתמש בקוקוס טחון בלבד ולוותר על הבצק המסורתי. כמו כן, אפשר להמיר את הביצים בבננה בשלה מעוכה לצמחונים.
שלבי ההכנה
כשאתם משקיפים על כל המצרכים בכזאת התלהבות, הגיע הזמן להתחיל להפתיע את עצמכם!
- שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה.
- בעזרת כף, מערבבים היטב עד שמתקבל תערובת אחידה.
- אם התערובת יבשה מדי, ממשיכים להוסיף מעט חלב.
- בעזרת ידיים רטובות, יוצרים כדורים בגובה של בערך 4 ס"מ.
- מסדרים את הכדורים על מגש מרופד בנייר אפיה.
- מעבירים למקרר למשך 15-20 דקות לחשוב על החיים.
- מציבים במימד נעים בבטן. (זה ניתן לדילוג, אבל לא ממומלץ)
לאחר יצירת הכדורים, ניתן לפזר עליהם קוקוס נוסף או אגוזים קצוצים למראה משגע. זה לא רק יפה, אלא גם טעים! ולמען האמת, אם אתם רוצים בדרך לשדרג את המרקם, אפשר להוסיף מתיקות עם שוקולד מריר.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לגרום לעוגיות להיות עוד יותר מושלמות – למה שלא תוסיפו בתערובת מעט שוקולד קצוץ – זה שדרוג אגדי. פשוט תדמיינו את השוקולד הנמס בפה יחד עם קוקוס! או שתרצו לשדרג עם מלח ים שמעודד את כל הטעמים להפיץ חוויות מהחיים. גם הוספת תמצית וניל יכולה לשדרג בצורה מהותית את הטעם. או בשביל ללקק את האצבעות? תפרגנו לעצמכם מעט ריבה של תות על גבי כל עוגיה לאחר שמתקשות. אל תשכחו, כל שדרוג יוסיף לייחודיות ולממתקיות. ככה נהיה מגוונים!
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את העוגיות במקרר?
כן, ניתן לשמור את העוגיות במקרר עד שבוע. הן נשמרות היטב בזכות הרטיבות של הביצים. ככה אפשר להכין כמות ומדי יום פשוט להוציא עוגיה מהמגירה ולרגש את עצמכם מחדש.
מה לעשות אם אין אגוזים בבית?
אם אין אגוזים, תוכלו להשאיר את המתכון פשוט יותר, או להמיר באגוזי קשיו, פקאנים, או פראן אחר שאוהבים.
אפשר להכין את העוגיות בלי סוכר?
בהחלט! אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סוויטנר או ממתיקים טבעיים אחרים שיעשו את העבודה – עדין יתקבל טעם מתוק!
זה יכול להיות מתכון טבעוני?
יודעים מה? בהחלט כן! פשוט להמיר את הביצים במעט חלופה טבעונית כמו בננה בשלה או טופו משי. והכל יוצא מדהים.
איך ממזערים את הקוקוס שיתפוס יותר טעמים?
ההמלצה שלי היא להשרות את הקוקוס בחלב קוקוס למשך רבע שעה שיתפוס טעמים נוספים ויתקבל עונג בחיך.
מה אורך הזמן שמומלץ להקפיא את העוגיות?
אם יש לכם שאריות עוגיות, אתם יכולים להקפיא אותן עד חודשיים – זה ממש שומר על הטעמים.
איפה אפשר לקנות קוקוס טחון?
את הקוקוס טחון תוכלו למצוא בכל חנות טבע, וגם בסופרמרקטים הגדולים. יש להם תמיד מדפים עם מוצרים מיוחדים.
האם ניתן לשנות את הצורה של העוגיות?
בהחלט! תוכלו ליצור אותן בצורת לבבות, כוכבים או חיות. אפשר אפילו לשים במכונת עוגיות שיהיה יותר כיף בתהליך!
איך יודעים שהעוגיות מוכנות?
כשהן מתייצבות על המגש ויוצרות כדור איכותי. אם נוגעים בהן עם אצבע, לא תהיינה רכות מדי וישמרו על צורתן.
אפשר להוסיף שוקולד לתערובת?
בהחלט כן! שוקולד ממש ישדרג את המתכון. תוספת קטנה של שוקולד מריר קצוץ תעשה את חייהם של אספני המתוקים הרבה יותר שווים.
אני מקווה שזה ריגש אתכם מספיק כדי שתשקלו לנסות להכין את עוגיות הקוקוס מרוקאיות ללא אפיה. אם אתם מתפנקים, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות וליצור סביבה של טעם משגע! עד הפעם הבאה – בתיאבון!