Travely

  • דף הבית
  • אטרקציות וכיף
  • נופש באילת
  • תיירות
  • ביטוחים
  • שונות
  • מתכונים
  • Home/
  • תיירות /
  • אירוח דרוזי בכפרי הכרמל: ארוחת בוקר אותנטית שאסור לכם לפספס

אירוח דרוזי בכפרי הכרמל: ארוחת בוקר אותנטית שאסור לכם לפספס

יובל חמו יוני 19, 2025 Leave a Comment 44

תעצמו רגע עיניים. תחשבו על בוקר. לא הבוקר הרגיל שלכם, הממהר, זה עם הקפה בחטף והסנדוויץ' שגומרים בדרך לעבודה. תחשבו על בוקר אחר לגמרי.

בוקר שמתחיל עם נסיעה רגועה בכבישים מתפתלים, אוויר הרים צלול שנכנס דרך החלון הפתוח.

תחשבו על ריחות.

ריח של בצק שנאפה.

ריח של זעתר טרי שנמעך עם שמן זית.

ריח של קפה שחור, חזק, מתוק.

זה לא סתם בוקר. זו חוויה. מסע קצר אל תוך עולם אחר, עולם של מסורת, של שפע ובעיקר – של הכנסת אורחים שמרגישה כמו חיבוק חם שהייתם צריכים נואשות בלי שידעתם.

אם עוד לא חוויתם ארוחת בוקר דרוזית אותנטית בכפרים שעל הכרמל, אז תכינו את עצמכם. אתם עומדים לגלות סוד כמוס.

סוד שישנה לכם את התפיסה לגבי ארוחות בוקר. ובעצם, אולי גם לגבי החיים.

תישארו איתי. אנחנו עומדים לצלול עמוק פנימה, לפתוח כל צלחת, לטעום כל ביס, ולהבין למה החוויה הזו היא פשוט משהו שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר. ותאמינו לי, כשנסיים, הדבר היחיד שתרצו לעשות זה להניע את הרכב ולנסוע צפונה. אז קדימה, בואו נצא לדרך.

בוקר טוב כרמל: הסיפור האמיתי מאחורי הפיתה והלאבנה

למה דווקא הכנסת אורחים דרוזית? מה כל כך מיוחד בה?

טוב, בואו נשים את הקלפים על השולחן. בעולם המודרני, שבו הכל מהיר, יעיל, ולפעמים… קצת מנוכר, יש משהו בסיסי וראשוני כל כך בהכנסת אורחים דרוזית שמטלטל אותך.

זה לא רק לשלם ולקבל תמורה.

זה משהו אחר.

זו פילוסופיה שלמה.

מושג כמו "אהלן וסהלן" מקבל פה משמעות אמיתית. זה לא סתם ביטוי מנומס. זה לב עניין. זה אומר: ברוכים הבאים, אתם כמו בבית, יותר מזה – אתם עכשיו חלק מהמשפחה. לפחות לשעתיים הקרובות.

זה נטוע עמוק במסורת הדרוזית.

בתרבות שבה הקהילה והמשפחה הם מעל הכל, אירוח הוא אבן יסוד. זו דרך לכבד. זו דרך להתחבר. זו דרך לחלוק את מה שיש, בשפע.

ואתם, בתור האורחים, מרגישים את זה בכל רגע.

מהרגע שאתם נכנסים לחצר הבית או למתחם האירוח הקטן והאינטימי, האווירה עוטפת אתכם. חיוכים. עיניים שמחות. מיד מציעים לכם לשבת, כאילו חיכו רק לכם כל הבוקר.

יותר מסתם ארוחה: חוויה שמדברת ללב (ולבטן)

כן, כן, נגיע לאוכל, אל תדאגו. אבל חשוב להבין שהאוכל הוא רק חלק מהפאזל. חלק ענק וטעים בטירוף, אבל עדיין חלק.

החוויה היא הכל.

זה לשבת בשקט יחסי, לפעמים במרפסת עם נוף לואדי או בין עצי הזית, ולהקשיב.

להקשיב לסיפורים.

לשאול שאלות (בנימוס, כן?).

לראות את הדרך שבה מכינים את הדברים. ההקפדה. האהבה שמושקעת בכל פעולה.

זה טקס. טקס קדום של שפע והודיה על מה שיש. והאורח הוא שותף מלא בטקס הזה.

אתה מרגיש שאתה לא רק עוד תייר שעובר. אתה אורח.

יש בזה משהו מחמם את הלב. אמיתי. נטול פוזות. פשוט אנשים שרוצים לגרום לך להרגיש טוב, והם עושים את זה הכי טוב שהם יודעים.

ואין להם אינטרס אחר חוץ מלראות אתכם יוצאים שבעים, שמחים, ומלאי חוויות.


  • שאלות ותשובות שכדאי לדעת:
  • ש: כמה עולה ארוחת בוקר דרוזית ממוצעת?
  • ת: המחירים משתנים ממקום למקום ומעונה לעונה, אבל בדרך כלל זה נע בין 70 ל-120 ש"ח לאדם. ביחס לשפע ולחוויה שמקבלים, זה לגמרי שווה כל שקל. זה לא רק אוכל, זוכרים?
  • ש: האם צריך להזמין מקום מראש?
  • ת: בהחלט! במיוחד בסופי שבוע, בחגים, ובכלל בתקופות עמוסות. המקומות הפופולריים והאותנטיים מתמלאים במהירות, ואתם לא רוצים להגיע ולהתאכזב. הזמנה מראש מבטיחה לכם מקום וחוויה מתוכננת.
  • ש: האם זה מתאים לילדים?
  • ת: לגמרי! ילדים בדרך כלל מתים על הפיתה והלאבנה, וגם על כל המגוון הצבעוני שמוגש. האווירה לרוב מאד חמה, רגועה ומשפחתית, כך שילדים מרגישים בנוח. רק שימו לב שהם לא יתמלאו רק מהפיתה לפני שטעמו את כל השאר.

הארוחה עצמה: מסע קולינרי שלא תשכחו (ובטח לא תצאו רעבים)

אוקיי, עכשיו הגענו לחלק שאתם בטח הכי מחכים לו. האוכל. ותנו לי להגיד לכם משהו: תבואו רעבים. לא, לא סתם רעבים. תבואו עם בור בבטן שצריך למלא. כי השפע פה הוא ברמה אחרת.

זו לא צלחת קטנה ומינימליסטית כמו שמקבלים בבתי קפה מסוימים בתל אביב.

זו חגיגה של צבעים, ריחות וטעמים.

שולחן שנעלם תחת משקל הצלחות.

זה מיועד לשיתוף. הכל מוגש למרכז השולחן, מזמין כל אחד לקחת מה שהוא רוצה, כמה שהוא רוצה.

לא רק פיתה: המנות שחייבים לטעום (כי הן החיים)

בואו נפרק את זה. מה תמצאו בדרך כלל על השולחן? המון דברים טובים:

  • לאבנה: בדרך כלל תמצאו לפחות שני סוגים. לאבנה חלקה וקרמית, ולפעמים גם לאבנה קשה יותר, "כדורי לאבנה" בשמן זית. שתיהן חמצמצות, טעימות, ומושלמות לאיסוף עם פיתה או ירקות.
  • זעתר ושמן זית: קערה של זעתר טרי, ירוק, ריחני, ולידה קערה נדיבה של שמן זית איכותי. מערבבים, טובלים פיתה, ומרגישים כאילו הגעתם לגן עדן בטעם אדמה.
  • שמן זית וזיתים: שמן זית מקומי, לפעמים מכבישה ביתית, עם טעם עשיר. ולידו זיתים. ירוקים, שחורים, חמצמצים, מלוחים. כל זית הוא סיפור בפני עצמו.
  • סלטי ירקות: ירקות טריים מהשוק או אפילו מהגינה. עגבניות, מלפפונים, בצל ירוק, צנוניות, ולפעמים גם עשבי תיבול כמו נענע או פטרוזיליה. פשוט, נקי ומרענן.
  • גבינות: בדרך כלל תמצאו גבינות צאן מקומיות. לפעמים גבינה צפתית, לפעמים גבינות אחרות, לבנות ומלוחות.
  • ביצים: לרוב מוגשות ביצים מקושקשות, לפעמים עם ירקות או עשבי תיבול. בחלק מהמקומות המיוחדים יותר תמצאו גם ביצים מבושלות או אפילו חביתת ירק עשירה.
  • ריבות ודבש: ריבות ביתיות מפירות העונה – תאנים, משמשים, תמרים. לפעמים גם דבש מקומי מתוק ודביק. השילוב של גבינה לבנה עם ריבה או דבש הוא חובה.
  • חלבה וטחינה: ממתקים מתוקים לסיום המתוק (או להתחלה המתוקה).
  • מאפים נוספים: בחלק מהמקומות תמצאו גם מאפים נוספים כמו סמבוסק ממולא בגבינה או תרד, או פטאייר.
  • ולפעמים… הפתעות! שמעתי על מקומות שמגישים גם כבד עוף ברוטב רימונים, או מנות בשריות קטנות. זה משתנה ממשפחה למשפחה.

אגב, אל תתביישו לשאול מה זה. המארחים ישמחו להסביר ולספר על כל מנה. זה חלק מהכיף.

הפיתה הדרוזית: המלכה הבלתי מעורערת (והכיף הכי גדול)

טוב, הגיע זמן לדבר על הכוכבת האמיתית של המופע.

הפיתה הדרוזית.

זו לא סתם פיתה.

זו יצירת אמנות קולינרית.

דקה, רכה, אוורירית, מוגשת חמה ישר מהסאג' (אותה פלטת מתכת קמורה). לצפות בתהליך ההכנה זה מרתק. זה מהיר, זה מדויק, זה דורש מיומנות של שנים. הבצק נמתח על כרית עגולה ומונח בזריזות על הסאג' הלוהט. תוך שניות הוא מתנפח ומקבל את צורתו המושלמת. ואז הופכים אותו לעוד כמה שניות, וזהו. מוכן.

היא מגיעה לשולחן ענקית.

לבנה.

מהבילה.

היא כלי העבודה שלכם. היא הכף שלכם. היא הצלחת שלכם.

איתה אתם אוספים את הלאבנה והזעתר.

איתה אתם מנגבים את שמן הזית.

איתה אתם עוטפים ביצה קשה וקצת ירקות.

אל תנסו להיות עדינים. פשוט תקחו חתיכה גדולה ותתחילו לאכול. ותאכלו עוד ועוד ועוד. כי היא נגמרת מהר, והמארחים תמיד ישמחו להביא עוד.

זה כמו קסם.

הפיתה הזו היא מה שהופך את הארוחה כולה למושלמת. היא מקשרת את הכל יחד.

קפה שחור חזק ומתוק: הסיום המושלם? (או אולי רק הפסקה לפני עוד פיתה?)

אחרי כל השפע הזה, בדיוק כשאתם חושבים שאתם לא יכולים להכניס עוד פירור, מגיע הקפה.

קפה שחור.

חזק.

עם הל.

לפעמים מתוק מאד, לפעמים אפשר לבקש פחות סוכר. מוגש בכוסות קטנות, יפות. זו הזדמנות לשבת אחורה, לעכל (תרתי משמע), ולשוחח. הקפה הוא סימן שאפשר להירגע קצת, אבל הוא גם הזמנה לשיחה, לשאלות, להעמקת הקשר.

בדרך כלל, אם תשתו כוס אחת, מיד יציעו לכם עוד. ורצוי שתקבלו. זה חלק מהחוויה. זה סימן שאתם מוזמנים להישאר, ליהנות, לא למהר.

וזה גם פשוט טעים.


  • שאלות ותשובות שכדאי לדעת:
  • ש: האם יש אופציות טבעוניות בארוחת בוקר דרוזית?
  • ת: כן, לגמרי! הרבה מהרכיבים הבסיסיים הם טבעוניים מטבעם: הפיתה (ללא חלב או ביצים בבצק), הירקות, הזעתר, שמן הזית, הזיתים, החמוצים, הריבות, הטחינה והחלבה. כדאי לוודא מראש עם המקום הספציפי, אבל ברוב המקומות יש שפע אופציות טבעוניות, ולפעמים אפשר לבקש התאמות (למשל, חביתה שמכינים בנפרד).
  • ש: כמה זמן כדאי להקדיש לארוחה כזו?
  • ת: אל תמהרו לשום מקום! זו לא ארוחת בוקר חפוזה בפינה. כדי ליהנות מהשפע, מהאווירה ומהשיחה, כדאי להקדיש לארוחה לפחות שעה וחצי, ואפילו שעתיים. זה חלק מהקסם – להאט את הקצב.
  • ש: האם אפשר לקנות מוצרים מקומיים מהמארחים?
  • ת: לרוב כן, וזה מומלץ בחום! הרבה משפחות שמארחות מגדלות או מייצרות חלק מהמוצרים בעצמן – שמן זית, זעתר מיובש, לאבנה, ריבות, דבש, לפעמים אפילו סבונים ועבודות יד. קנייה מהם זו דרך נהדרת לתמוך ישירות בקהילה ולקחת טעם מהחוויה איתכם הביתה.

איך מוצאים את המקום המושלם? (רמז: זה לא תמיד מה שקופץ ראשון בגוגל)

אז איך מוודאים שנופלים על המקום הנכון? כפרים דרוזיים כמו עספיא ודלית אל כרמל מציעים אירוח בוקר במגוון מקומות. אבל כמו בכל דבר בחיים, יש הבדלים.

המטרה היא למצוא את המקום האותנטי, זה שבו ההכנסת אורחים באה מהלב, לא מהכיס בלבד.

המקומות הגדולים והממוסחרים, אלה שמקבלים באוטובוסים, יכולים להיות יעילים, אבל לרוב הם פחות אישיים. פחות מרגישים בהם את הסיפור המשפחתי.

תחפשו את המקומות הקטנים יותר. אלה שמארחים בבית או במתחם קטן ליד הבית. אלה שבהם רואים את מי שמכין את האוכל.

בין בתי הכפר: איפה מסתתרות הפנינים?

אז איך מוצאים אותם?

  • שאלו מקומיים: אם אתם מכירים מישהו מהאזור, זו הדרך הכי טובה. המלצה מפה לאוזן שווה זהב.
  • קראו ביקורות (אבל בחוכמה): חפשו ביקורות שמתייחסות ספציפית לחוויה האישית, לתחושה, לחום האנושי, ולא רק לכמות האוכל. ביקורות שמזכירות את שם המארחת או המארח הן בדרך כלל סימן טוב.
  • חפשו תמונות: תמונות של השולחן עצמו, של האנשים, של תהליך ההכנה (אם מצולם) יכולות לתת אינדיקציה טובה על האותנטיות של המקום.
  • טלפנו מראש: בשיחה הטלפונית להזמנה, נסו להרגיש את האדם שאתם מדברים איתו. שאלו שאלות כמו כמה אורחים מגיעים בדרך כלל, מי מכין את האוכל, האם אפשר לראות את הכנת הפיתה. התשובות והטון יכולים ללמד הרבה.

שאלות שיעזרו לכם לבחור את המקום המושלם

כשאתם מדברים עם המארחים, אלו שאלות שיכולות לעזור לכם להבין אם זה המקום שאתם מחפשים:

  • האם אתם משפחה שמארחת?
  • כמה אורחים אתם מארחים בו זמנית בדרך כלל? (פחות אנשים = יותר אינטימי).
  • האם האוכל מוכן במקום על ידי המשפחה?
  • האם הפיתות נאפות במקום בסאג'?
  • האם המוצרים (לאבנה, שמן זית וכו') הם תוצרת ביתית או מקומית?
  • האם ניתן לקנות מכם מוצרים הביתה?

התשובות יעזרו לכם להבין עד כמה המקום הוא "דבר האמיתי" ולא רק עוד מקום לאכול בו.


  • שאלות ותשובות שכדאי לדעת:
  • ש: האם כל המקומות בכפרים מציעים את אותה חוויה?
  • ת: ממש לא! יש הבדלים גדולים בין המקומות. חלקם ממוסחרים יותר ומארחים קבוצות גדולות, ואחרים קטנים, אינטימיים ומשפחתיים יותר. ההמלצה היא לחפש את המקומות המשפחתיים והקטנים יותר לחוויה אותנטית ועוטפת באמת.
  • ש: איך מגיעים למקומות האלה? הם מסומנים היטב?
  • ת: חלקם מסומנים טוב ב-Waze או Google Maps, אחרים קצת פחות. לפעמים הם נמצאים בתוך הסמטאות הצרות של הכפר. עדיף להשתמש באפליקציית ניווט ולשים לב היטב לשילוט (אם קיים) או לסימנים שקיבלתם בהזמנה. אל תתביישו להתקשר למארחים אם אתם מתקשים למצוא.
  • ש: מה לובשים לארוחה כזו? יש קוד לבוש?
  • ת: אין קוד לבוש רשמי. לבוש נוח, צנוע במידה (בכל זאת מדובר בכפר מסורתי) הוא אידיאלי. חשוב לזכור שאתם מתארחים בביתם של אנשים, ולכן כבוד הדדי זה שם המשחק.

מעבר לארוחה: מה עוד אפשר לעשות בסביבה כדי להשלים את היום?

אוקיי, יצאתם מהארוחה. שבעים. מרוצים. אולי קצת כבדים, אבל עם חיוך ענק על הפנים. זה הזמן לנצל את זה שאתם כבר פה.

הכרמל מציע המון.

חבל לבוא רק בשביל הארוחה ולחזור הביתה. תעשו מזה יום טיול שלם.

טיול בכפרים: קצת אוויר ואווירה (וחלון ראווה לחיים המקומיים)

קחו את הזמן לשוטט ברחובות הכפרים. עספיא, דלית אל כרמל. לכל כפר יש את הקסם שלו.

תראו את בתי האבן הישנים.

תראו את האנשים.

תשמעו את השפה.

תריחו את הריחות (שוב!).

יש בכפרים שווקים קטנים, חנויות מקומיות שמוכרות כל טוב – תבלינים, ממתקים, עבודות יד, כלי בית. זו הזדמנות מצוינת לקנות מזכרות או פשוט להתרשם.

הסתכלו למעלה, למטה, לכל צד. תתחברו לאווירה.

נופים וטבע: הכרמל במלוא הדרו (מושלם לעיכול!)

הכרמל הוא פנינת טבע. יש אינסוף מסלולי טיול, קצרים וארוכים, קלים ומאתגרים. ונקודות תצפית עוצרות נשימה.

  • פארק הכרמל: ענק, ירוק, עם מסלולים מסומנים. אחרי ארוחה כזו, מסלול הליכה קצר ורגוע הוא בדיוק מה שהרופא (והקיבה) הזמינו.
  • שמורות טבע: נחל אורן, שוויצריה הקטנה ועוד. כל מקום עם היופי הייחודי שלו.
  • תצפיות: יש המון נקודות עצירה לאורך הכבישים שמציעות נוף פנורמי מרהיב על הכרמל, הים, ועמק יזרעאל. מושלם לעצירה קצרה וצילום.

השילוב של חוויה קולינרית-תרבותית עשירה עם טיול בטבע הוא פשוט שילוב מנצח ליום בלתי נשכח.

בשורה התחתונה: למה אסור לכם לפספס את זה?

אם הגעתם עד לכאן, אז אני מקווה שהבנתם. ארוחת בוקר דרוזית בכרמל זה לא סתם עוד ארוחה בחוץ. זו חוויה שלמה. זו הזדמנות לטעום לא רק אוכל מדהים, אלא גם תרבות עשירה, הכנסת אורחים אמיתית וחום אנושי שקשה למצוא כדוגמתו.

זה להאט את הקצב.

להתחבר לשורשים.

ליהנות מפשטות עשירה כל כך.

זה לצאת מהשגרה.

לגלות טעמים חדשים וישנים כאחד.

לפגוש אנשים מיוחדים.

ובואו נודה בזה, זה גם פשוט טעים בטירוף.

אז אל תחכו יותר מדי. תתכננו את הנסיעה שלכם. תזמינו מקום (זוכרים? חשוב!). ותתכוננו לחוויה שתשאיר לכם טעם של עוד. ובעיקר, תחושה חמימה בלב (ובבטן!). הכרמל מחכה לכם. בתי הכפר מחכים לכם. והפיתה… אה, הפיתה הכי מחכה לכם.


  • שאלות ותשובות אחרונות:
  • ש: האם מומלץ לבוא בימי חול או בסופי שבוע?
  • ת: בסופי שבוע בדרך כלל עמוס יותר, מה שיכול לפגוע קצת באווירה האינטימית בחלק מהמקומות הגדולים יותר. בימי חול לרוב שקט יותר, והחוויה יכולה להיות נינוחה ואישית יותר. מצד שני, בסופי שבוע כל המקומות פתוחים. אז זה עניין של העדפה, אבל ביום חול יש סיכוי טוב יותר לחוויה אותנטית ושקטה.
  • ש: האם קל למצוא חניה בכפרים?
  • ת: זה יכול להיות קצת מאתגר, במיוחד בסופי שבוע וקרוב למקומות הפופולריים. כדאי לברר מראש עם המארחים אם יש להם חניה פרטית או היכן מומלץ לחנות בסביבה. לפעמים צריך ללכת קצת מהחניה עד למקום האירוח.

יובל חמו
2025-06-19
Share story:
← Previousאינג'רה עם בשר שמפתיעה בטעם ממכר ומיוחד
Next →טרק עמק יוסמיטי: המסלול המרהיב שחובה לעשות בארצות הברית

Written by יובל חמו

יובל חמו, מדריך טיולים במקצועו וכיום בגמלאות, אוהב לכתוב ולתת טיפים על טיולים בארץ ובחו"ל.

View all articles by יובל חמו

Related Articles

  • כמה זמן טיסה לקורפו? כל מה שצריך לדעת

  • כמה זמן טיסה לקוריאה? גלה כמה זה מפתיע

  • כמה זמן טיסה לקופנהגן ולמה זה מפתיע אותך?

  • כמה זמן טיסה לקוסטה ריקה? כל מה שצריך לדעת

  • טיול אומנות וגלידה בפירנצה למשפחות: החוויה שאסור לפספס

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

חיפוש באתר

תגיות

canada immigrationkobi cohen Mauritiusאבטחהאבטחת אירועיםאוהלים למכירהאטרקציותאטרקציות ברומאאיך להוציא ויזה להודואירועיםאפטלינגארגנטינהאשרת כניסה לישראלבוסטרבוסטר התנעהביטוח נסיעות לחו״לברצלונהגיבושגלפגוסדילים חמיםהים התיכוןהמרת נקודות לטיסותהפלגות נופשויזה להודוויזה לקנדהוייטנאםזכויות תושב חוזר ותיקחדר בריחהחופשות סקיטיולטיול בצפון הודוטיולי גיפים בנהיגה עצמיתטיולי גלישהטיולי גלישה לפורטוגלטיוליםטיולים מאורגניםטיולים מאורגנים בארץטיולי ספאריטיול לויאטנםטיול ליווןטיול לעולם הים אורלנדוטיול לקניהטיול מאורגן לאיטליהטיול מאורגן להודוטיול מאורגן לרוסיהיווןיום גיבושיום גיבוש מיוחד לעובדיםיום שיאימי גיבוש לחברותכדור פורחכדור פורח בדרוםמאליסמדריך דובר סיניתמדריך טיוליםמה קורה בהודומחירון הובלותמיי טריפמלון בוטיק בתל אביבמלונות באילתנופשסוכני נסיעותסיוריםסיורים בברצלונהסיניתעיסוי מפנקפורטוגלפעילותפעילות גיבושציליה ליםקבר הבעל שם טובקורס סוכני נסיעותקורס רכב ציבוריקרוואניםקרוזים מברצלונהרומאשבילשביל ישראלשיזוף בהתזה בתל אביבשייטשייט בים התיכוןשייט לים הבלטישייט על הרייןתכנון טיול לויאטנםתכנון מסלול טיול ביפן

מאמרים אחרונים

  • למה כי התורה כוללת כל הטובות שבעולם יפתיע אותך
  • כמה זמן טיסה לקורפו? כל מה שצריך לדעת
  • האם מותר לאכול לפני קריאת המגילה? גלה עכשיו!
  • דג בקלה בתנור עם טעם שכבש אותנו לגמרי
  • כמה זמן טיסה לקוריאה? גלה כמה זה מפתיע
  • ברכת המזון נוסח ספרד – הסודות שלא סיפרו לכם
  • כמה זמן טיסה לקופנהגן ולמה זה מפתיע אותך?
  • 10 רעיונות ממכרים של מילויים לסופגניות שכולם אוהבים
  • לשנה טובה תכתבו ותחתמו – הסוד לשנה מעולה
  • כמה זמן טיסה לקוסטה ריקה? כל מה שצריך לדעת
  • הזמנים שחייבים להכיר: מתי נכנסת שבת השבוע?
  • מתכון צלי שייטל בסיר שחייבים לנסות בבית
  • טיול אומנות וגלידה בפירנצה למשפחות: החוויה שאסור לפספס
  • סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה בלילה: המקומות הסודיים שחובה להכיר
  • כמה זמן טיסה לקוס? גלה לפני שאתה טס!
  • אם אסק שמיים שם אתה – הגילוי שישנה הכל
  • טרק הר מירון שביל הפסגה: מסלול עוצר נשימה שאתם חייבים לנסות
  • סוגי מאכלים שחייבים לנסות לפחות פעם אחת
  • כמה זמן טיסה לקולומביה ומה חשוב לדעת מראש
  • הסוד שמאחורי אשת חיל מי ימצא ורחוק מפנינים
You can use WP menu builder to build menus