מרק אפונה יבשה עם בצקניות: הקסם של סבתא
חשבנו שחם מדי לתבשילי קיץ? ואולי מתאים לכם להתחמק מהחום החנוק ואתם לא יודעים מה להכין? בואו נחזור אחורה בזמן, לרגעים של נוחות ביתית ואהבה עם מרק אפונה יבשה עם בצקניות! מדובר במנה שמחממת את הלב ומזכירה לכולנו את הבית, את סבתא שאוספת אותנו על ברכיה ומביאה לנו בתשומת לב את הצלחת החמה. אז תפסו את הסדינים, כנסו למטבח, ועשו את עצמכם נינוחים, כי הולכת להיות כאן חגיגה של טעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: שעתיים
- רמת קושי: בינונית
- מספיק למנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק המדהים הזה, אתם תצטרכו כמה רכיבים פשוטים וזמינים, אבל בסופו של דבר הם יתמזגו ליצירת טעמים כל כך אגדים, שכבר לא תרצו לחזור למרקמה הרזה של חיינו.
- 1 כוס אפונה יבשה, סוננת היטב
- 2 ליטר מים
- 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 שיני שום קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שלבי ההכנה
הכנת המרק הזה יכולה להיות חוויה מאוד מהנה. זה בדיוק הזמן להתלבש בחלוק לבן ולהרגיש כמו שפים מקצועיים. בואו נתחיל!
- שמים את האפונה היבשה בקערה עם מים חמים ומשרים למשך שעה. זה חשוב כדי להחיות אותה ולמנוע דלקת במרק!
- בסיר גדול, מחממים את השמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל שקוף ומתבל במעט מלח.
- מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד כ-5 דקות עד שיתחיל להתרכך.
- עכשיו זה הזמן להוסיף את השום הקצוץ ואת תפוחי האדמה. מערבבים היטב.
- מסננים את האפונה ומוסיפים אותה לסיר יחד עם המים. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים מלח ופלפל לדעתי, ואז מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך כשעה וחצי או עד שהאפונה רכה.
בצקניות גם הן יכולות להיות אתגר, אבל אל תדאגו, גם כאן אני כאן עם השיטה המנצחת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשיש לנו את המרק המושלם, מה אפשר לשדרג כדי לקחת אותו עוד צעד קדימה? הנה כמה רעיונות חביבים:
- אתם בהחלט יכולים להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או שמיר לקראת סוף הבישול. זה יוסיף רעננות נהדרת!
- רוצים לגרום לצלחת שלכם להיראות עוד יותר אטרקטיבית? תוסיפו כמה פיסות גזר גמדי או תפו”א קוביות מבושלות ולגלגל לאקזוטיות!
- וזה לא נגמר כאן! תוספת של כף שטוחה של כמון יכולה לתת למרק נופך טעים ולתבל את הדברים.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המרק בלילה הקודם?
בהחלט! המרק כשלעצמו גם מתייצב יותר את הטעמים כשהוא מתקרר. אז צפו לכך שהמרק שלכם יהיה מושלם ביום שלמחרת!
מה לעשות אם אני רוצה להחליף את האפונה?
אם אין לכם אפונה יבשה, אל תדאגו! אפשר להשתמש גם באפונה קפואה, פשוט צמצמו את זמן הבישול כי היא כבר מוכנה.
מה אפשר להחליף בבצקניות אם אין לי קמח?
אפשר להשתמש בקמח תפו”א, קמח תפו”א נותן לבצקניות מרקם מאוד נימוח ומיוחד.
האם אפשר להכין את המרק גם בגרסה טבעונית?
בהחלט. פשוט שימו שמן קוקוס במקום שמן זית. המטרה היא שגם הצמחונים ירגישו את האהבה!
כמה זמן המרק יכול להחזיק במקרר?
המרק יכול להחזיק במקרר במשך 3-4 ימים. אך עדיף לשמור אותו מראש במיכלים סגורים כדי לשמור על טריותו.
אם אני רוצה לשדרג את המרק עם בשר, מה לעשות?
מצוין! הוסיפו כ-300 גרם של קוביות בשר בקר בטפיחה של בצל עד שהן מתקרמלות ואז הוסיפו את השום והירקות.
האם יש צורך לטחון את המרק או להשאיר אותו כמו שהוא?
זה ממש תלוי בכם! אם אתם אוהבים מרק חלק ואוורירי, טחנו עד למרקם רצוי; אם אתם רוצים להשאיר אותו גושש, השאירו אותו כמו שהוא!
האם אפשר להקפיא את המרק?
כן, שקלו להקפיא במיכלים אטומים. האפונה עשויה להיות רכה יותר לאחר ההקפאה, אבל עדיין טעים!
מה הצעדים בנוגע לתיבול?
אתם יכולים להתחיל עם קצת מלח ופלפל, ובהחלט לשדרגו עם טימין, אורגנו, או ממטרים אחרים שאתם אוהבים!
שאלה סטנדרטית – איך מבשלים את הבצקניות?
כשהמרק בעיצומו, שימו את הבצקניות עם כף בסיר (רצוי בשיטה של קצוות) ותנו להן להתבשל עד שהן צפות. סביר שיקח כ-7-10 דקות.
אז, הגיע הזמן לחלוק את המרק המדהים הזה עם כולם, תרגישו חופשי להפיץ את המתכון הזה ברשתות החברתיות או לשלוח לחברים! כי אוכל טוב צריך להגיע לכולם!